Acum că se apropie sărbătorile pascale, fiecare gospodină își face planul mesei principale din așteptata zi de Paște.
Din străbuni se practică obiceiul ca ciorba de berbecuț să nu lipsească de pe mesele noastre, dar de cele mai multe ori aud în jurul meu persoane care nu mănâncă pentru că nu le place mirosul înțepător al putinei.
Astăzi vin înaintea dumneavoastră cu o rețetă delicioasă de ciorbă de berbecuț, iar dacă ascultați sfatul meu, toți mofturoșii vor dori să servească o farfurie de ciorbă.
CITEȘTE ȘI: Cine NU are voie să consume carne de miel: Bolile care te țin departe de acest preparat
Ingrediente:
Mod de preparare:
Carnea se spală și se porționează.
Legumele se taie cubulețe mici.
Roșiile se opăresc, se decojesc și se taie în sferturi, iar leușteanul se toacă mărunt.
Carnea se pune la fiert în 3 litri de apă cu sare și se spumează.
Când este fiartă pe jumătate se adaugă legumele și se continuă fierberea.
Borșul se fierbe și se strecoară.
CITEȘTE ȘI: Dilema de Paște: Carne de miel sau de ied? Care e diferența și cum se gătește fiecare
Când legumele și carnea sunt aproape fierte, se adaugă pasta de tomate diluată cu puțină apă.
Se adaugă borșul fiert și roșiile tăiate, apoi se mai fierbe 5 minute, după care se pune leușteanul și se sărează după gust.
Sfat: pentru aromarea borșului și îndepărtarea mirosului de putină, la fiert se adaugă cozile de la leuștean și se îndepărtează numai înainte de a fi pus în ciorbă.